Saab-dealers bieden Spyker miljoenen

5 februari 2010, 9:02 | ANP
Zweedse Saab-dealers willen Spyker Cars financieel steunen als het Nederlandse bedrijf geld nodig heeft om het automerk Saab van het Amerikaanse General Motors (GM) te kopen. Dat melden de autoverkopers vrijdag in het Zweedse financiële dagblad Dagens Industri.

Volgens de GM-dealersvereniging staan de Saab-doorverkopers klaar om eventueel de euro 17 mln bij elkaar te sprokkelen die Spyker nodig heeft voor de tweede betaling aan GM. ‘ We twijfelen er niet aan dat Spyker zelf de financiering rond krijgt, maar komt er een verzoek, dan kunnen we helpen’, aldus een woordvoerder.

Overname Saab Automobiles
Spyker en GM bereikten eind januari een overeenkomst over de overname van Saab Automobiles. Het Nederlandse autobedrijf betaalt omgerekend euro 52,5 mln contant en euro 231 mln in preferente aandelen voor de deal. Van het bedrag in contanten hoeft omgerekend circa euro 17 mln pas op 15 juli van dit jaar te worden voldaan. Spyker-directeur Victor Muller zoekt nog naar bronnen voor dat geld.

De Zweedse staatsschuld-controledienst (Riksgälden) startte deze week een onderzoek naar de afspraken met Spyker. Zweden staat garant voor een lening van 400 miljoen euro aan Spyker-Saab door de Europese Investeringsbank (EIB). ,,We kijken of het Nederlandse autobedrijf voldoende geld heeft. Anders gaat de zaak niet door”, stelt directeur-generaal Bo Lundgren van de dienst.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: